Schilderij in opdracht laten maken?

Een schilderij laten maken is heel bijzonder, omdat je hiermee een uniek persoonlijk kunstwerk krijgt. Het maken van een schilderij in opdracht geeft mij als kunstenares de meeste voldoening! 

Mijn schilderstijl is abstract, maar toch ook heel realistisch. Ik schilder met een paletmes en impastotechniek, waardoor er veel lagen en textuur in mijn kunst te zien zijn. Het leukste vind ik om verhalen en emoties tot uiting te brengen met mijn bijzondere techniek en paletmes.

Ik schilder vooral dieren en portretten in opdracht, maar kan in feite alles schilderen. Dus vraag de brochure aan en wees verzekerd: je krijgt een uniek en bijzonder kunstwerk! 

Schilderij in opdracht laten maken?

Een schilderij laten maken is heel bijzonder, omdat je hiermee een uniek persoonlijk kunstwerk krijgt. Het maken van een schilderij in opdracht geeft mij als kunstenares de meeste voldoening! 

Mijn schilderstijl is abstract, maar toch ook heel realistisch. Ik schilder met een paletmes en impastotechniek, waardoor er veel lagen en textuur in mijn kunst te zien zijn. Het leukste vind ik om verhalen en emoties tot uiting te brengen met mijn bijzondere techniek en paletmes.

Ik schilder vooral dieren en portretten in opdracht, maar kan in feite alles schilderen. Dus vraag de brochure aan en wees verzekerd: je krijgt een uniek en bijzonder kunstwerk! 

EEN PORTRET LATEN SCHILDEREN IN 5 STAPPEN

STAP 1

We plannen een videocall om kennis te maken en jouw voorkeuren te bespreken. In dit gesprek krijg je ook advies over de beste invulling van het schilderij.

STAP 2

Je ontvangt een persoonlijke offerte op basis van de grootte, het materiaalgebruik en detailwerk van het gewenste schilderij.

STAP 3

We maken een afspraak voor het maken van een referentiefoto, of je stuurt mij deze toe. Op basis hiervan maak ik een digitale impressie. 

STAP 4

De magie begint! Ik creëer jouw unieke portret schilderij met de hand. Het schilderproces duurt ongeveer 3-4 weken.

STAP 5

Jouw kunstwerk wordt bij jou thuis afgeleverd. Het is tijd om het schilderij aan de muur te hangen en te genieten van jouw unieke kunstwerk!

VAN FOTO NAAR SCHILDERIJ

Mijn schilderstijl is realistisch, maar toch ook heel abstract, waardoor je een écht bijzonder kunstwerk krijgt!
Ik gebruik meestal een foto als referentieafbeelding om een portret schilderij te creëren. Hieronder zie je een voorbeeld van de foto én het uiteindelijke schilderij. Het is ontzettend belangrijk om te beseffen dat ik GEEN realistisch kunstenaar ben. Ik heb een abstracte unieke schilderstijl, waarbij het schilderij een eigen interpretatie van de referentiefoto wordt. 

Mocht je niet over een referentiefoto beschikken, dan bied ik een gratis extra service aan. Ik werk samen met een professionele fotograaf die een mooie portretfoto kan maken. Beschik je al over een eigen foto die je graag wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je de fotograaf om toestemming vraagt om deze foto te gebruiken.

Ook bij het schilderen van dieren gebruik ik vaak een referentiefoto, of creëer ik zelf een digitaal referentiebeeld. Deze krijg je te zien voordat ik begin met schilderen, zodat we samen kunnen afstemmen over de kleuren en uitstraling. 

Voorbeeld portret laten schilderen

WAT IS HET BESTE FORMAAT?

Het bepalen van de juiste maat voor een schilderij in opdracht is een belangrijke beslissing. Ik maak ieder schilderij met de hand op maat dus letterlijk ieder gewenst formaat is mogelijk, zodat het goed bij jouw interieur past. De schilderijen in opdracht zijn “statement pieces” die opvallend aanwezig zijn in het interieur. Een schilderij in opdracht kan ik maken vanaf een minimale afmeting van 80×100 cm en kunnen oplopen tot 2 meter hoog.

Hieronder vind je voorbeelden van formaten die vaak de voorkeur hebben van mijn klanten.

Wat kost een SCHILDERIJ IN OPDRACHT?

Een schilderij in opdracht laten maken is niet zomaar een investering. Het vergt veel tijd en is daarom ook een kostbare aanschaf. Als klant kan je bepalen welk formaat, welke kleur en welke uitstraling het schilderij mag krijgen. Bijna alles is mogelijk!

Wil je meer weten over de vanaf prijzen, mijn werkwijze en de verschillende mogelijkheden? Vraag dan de brochure aan!

Portret laten schilderen
Portret schilderij laten maken

VEELGESTELDE VRAGEN

WaT IS EEN SCHILDERIJ IN OPDRACHT?

Een schilderij in opdracht is een origineel kunstwerk dat ik geheel op het verzoek van mijn klanten maak. Je kan zelf bepalen welke grootte, kleuren en uitstraling het schilderij mag krijgen. Als je nog geen duidelijk idee hebt, kan ik jou begeleiden in het proces en je helpen om keuzes te maken op basis van jouw interieur.

Ik gebruik de beste materialen om mijn schilderijen te maken, waaronder hoge kwaliteit acrylverf en 22-karaats bladgoud. Schilderijen in opdracht worden gemaakt op hoogwaardig Belgisch linnen en opgespannen op solide aluminium frames, tenzij je andere wensen hebt.

HOELANG IS DE WACHTLIJST?

De wachtlijst voor een schilderij in opdracht is momenteel 4 weken. Gemiddeld duurt het creatieproces 3-4 weken voor een schilderij in opdracht. Daarom is de gemiddelde levertijd van jouw schilderij in opdracht twee maanden nadat de aanbetaling is voldaan. Claim dus snel jouw plek op de wachtlijst voor een unieke portret schilderij door een aanvraag te doen!

WAT ZIJN DE PRIJZEN?

Als klant kan je bepalen welk formaat, welke kleur en welke uitstraling het schilderij mag krijgen. Bijna alles is mogelijk, en de prijs varieert op basis van deze factoren. Wil je meer weten over de vanaf prijzen? Download dan de brochure waarin een aantal voorbeelden zijn opgenomen.

Je titel komt hier
KAN IK EEN SCHILDERIJ VAN MIJZELF OF EEN DIERBARE BESTELLEN?

Ja, ik kan een schilderij van jou of een dierbare maken. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat ik geen fotorealistische kunstenares ben. Hoewel mijn kunstwerken realistisch zijn, blijft mijn schilderstijl abstract.

WAT IS EEN REFERENTIEFOTO?

Ik kan een foto gebruiken als referentiebeeld voor jouw schilderij. Dit is ten zeerste aan te bevelen als je een gelijkenis van een specifiek persoon in jouw schilderij wilt zien. Mocht je niet over een referentieafbeelding beschikken, dan biedt ik als gratis extra service aan om een mooie portretfoto te laten maken door een professionele fotograaf met wie ik samenwerk. Mocht je al over een eigen foto beschikken, zorg er dan voor dat je de fotograaf om toestemming hebt gevraagd om deze foto te gebruiken.

WAT ZIJN DE BETAALTERMIJNEN?

Je ontvangt een persoonlijke offerte op basis van de grootte, het materiaalgebruik en het detailwerk van jouw schilderij. Wanneer je de offerte accepteert, ontvang je een factuur om een aanbetaling van 50% per bankoverschrijving te voldoen. Jouw plaats op de wachtlijst is pas zeker na ontvangst van deze aanbetaling. Zodra het schilderij klaar is, ontvang je een factuur voor de laatste betaling van 50%. Betalingen dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan.

HOE LANG GAAT MIJN SCHILDERIJ MEE?

Een kunstwerk is een investering die je tientallen jaren kan koesteren. Ik gebruik alleen de beste materialen die beschikbaar zijn om er zeker van te zijn dat jouw schilderij de hoogste kwaliteit heeft. Ook ontvang je een certificaat van echtheid in een exclusieve bewaarmap, waarmee je de authenticiteit van het kunstwerk kunt aantonen. Tevens ontvang je een onderhoudshandleiding over hoe je het schilderij het beste kunt onderhouden.

Schilderij in opdracht

ONTMOET MARJOLEIN

Om het creatieve proces te laten stromen, is het belangrijk dat er een match is tussen de kunstenares en klant. Daarom bied ik een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek kunnen we alle mogelijkheden bespreken. Ik vind het geweldig om je te ontmoeten en naar je verhaal te luisteren, zodat ik het schilderij kan afstemmen op wat bij jou past.