PORTRET LATEN SCHILDEREN?

Een portret laten schilderen is heel bijzonder, omdat je hiermee iemand kan vereeuwigen. Het maken van een schilderij in opdracht voor iemand om te bewonderen, te koesteren, en voor generaties in de familie te houden geeft mij als kunstenares de meeste voldoening! Een portretschilderij moet niet alleen technisch goed lijken, maar ook de juiste emotie en uitstraling overbrengen. Dat is wat mij motiveert.

Mijn schilderstijl is abstract, maar toch ook heel realistisch. Ik schilder met een paletmes en impastotechniek, waardoor er veel lagen en textuur in mijn kunst te zien zijn. Tijdens dit proces verdiep ik me in de persoon die ik schilder, diens mooie en minder mooie kanten, diens levensverhaal en karakter. Al die aspecten neem ik mee in het portretschilderij dat ik maak en breng ik tot uiting met mijn bijzondere techniek en paletmes.

Door deze diepgang ben je gegarandeerd van een uniek en bijzonder kunstwerk. Een schilderij dat niet alleen een grote gelijkenis treft met de geportretteerde. Maar ook uitnodigt om te blijven ontdekken wie en wat er verborgen zit achter alle lagen.

 

EEN PORTRET LATEN SCHILDEREN IN 5 STAPPEN

STAP 1

We plannen een gesprek om kennis te maken en jouw voorkeuren te bespreken. In dit gesprek krijg je ook advies over de beste invulling van het schilderij.

STAP 2

Je ontvangt een persoonlijke offerte op basis van de grootte, het materiaalgebruik en detailwerk van het gewenste schilderij.

STAP 3

We maken een afspraak voor het maken van een referentiefoto. Op basis hiervan maak ik een schets. De schets ontvang je alvast thuis.

STAP 4

De magie begint! Ik creëer jouw unieke portret schilderij met de hand. Het schilderproces duurt ongeveer 3-4 weken.

STAP 5

Jouw kunstwerk wordt bij jou thuis afgeleverd. Het is tijd om het schilderij aan de muur te hangen en te genieten van jouw unieke kunstwerk!

VAN FOTO NAAR PORTRETSCHILDERIJ

Mijn schilderstijl is realistisch, maar toch ook heel abstract, waardoor je een écht bijzonder kunstwerk krijgt!
Ik gebruik altijd een foto als referentieafbeelding om jouw portret schilderij te creëren. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de foto én het uiteindelijke schilderij.

Mocht je niet over een referentiefoto beschikken, dan bied ik een gratis extra service aan. Ik werk samen met een professionele fotograaf die een mooie portretfoto kan maken. Beschik je al over een eigen foto die je graag wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je de fotograaf om toestemming vraagt om deze foto te gebruiken.

Voorbeeld portret laten schilderen
Voorbeeld portret laten schilderen

Wat kost een portret laten schilderen?

Een portret laten schilderen is niet zomaar een investering. Het vergt veel tijd en is daarom ook een kostbare aanschaf. Als klant kan je bepalen welk formaat, welke kleur en welke uitstraling het schilderij mag krijgen. Bijna alles is mogelijk!

Wil je meer weten over de vanaf prijzen, mijn werkwijze en de verschillende mogelijkheden? Download dan de brochure waarin een aantal voorbeeld formaten zijn opgenomen.

Portret laten schilderen
Portret schilderij laten maken

VEELGESTELDE VRAGEN

Een portret laten schilderen is een spannend proces waarin jij als klant een belangrijke rol hebt.
Deze originele portretschilderijen zijn werkelijk unieke kunstwerken en worden volledig op jouw verzoek gemaakt!

WAT IS EEN SCHILDERIJ IN OPDRACHT?

Een schilderij in opdracht is een origineel kunstwerk dat ik geheel op het verzoek van mijn klanten maak. Je kan zelf bepalen welke grootte, kleuren en uitstraling het schilderij mag krijgen. Als je nog geen duidelijk idee hebt, kan ik jou begeleiden in het proces en je helpen om keuzes te maken op basis van jouw interieur.

Ik gebruik de beste materialen om mijn schilderijen te maken, waaronder hoge kwaliteit acrylverf en 22-karaats bladgoud. Schilderijen in opdracht worden gemaakt op hoogwaardig Belgisch linnen en opgespannen op solide aluminium frames, tenzij je andere wensen hebt.

HOE LANG IS DE WACHTLIJST?

De wachtlijst voor klanten is momenteel 5 weken. Gemiddeld duurt het creatieproces 3-4 weken voor een schilderij in opdracht. Daarom is de gemiddelde levertijd van jouw schilderij in opdracht twee maanden nadat de aanbetaling is voldaan. Claim dus snel jouw plek op de wachtlijst voor een unieke portret schilderij door een aanvraag te doen!

Your Title Goes Here
KAN IK EEN SCHILDERIJ VAN MIJZELF OF EEN DIERBARE BESTELLEN?

Ja, ik kan een schilderij van jou of een dierbare maken. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat ik geen fotorealistische kunstenares ben. Hoewel mijn kunstwerken realistisch zijn, blijft mijn schilderstijl abstract.

WAARVOOR DIENT EEN REFERENTIEAFBEELDING?

Ik kan een foto gebruiken als referentiebeeld voor jouw schilderij. Dit is ten zeerste aan te bevelen als je een gelijkenis van een specifiek persoon in jouw schilderij wilt zien. Mocht je niet over een referentieafbeelding beschikken, dan biedt ik als gratis extra service aan om een mooie portretfoto te laten maken door een professionele fotograaf met wie ik samenwerk. Mocht je al over een eigen foto beschikken, zorg er dan voor dat je de fotograaf om toestemming hebt gevraagd om deze foto te gebruiken.

WAAR KAN IK TERECHT VOOR INTERIEURADVIES?

Het is mijn doel om een prachtig schilderij te creëren dat perfect past in jouw interieur. Een schilderij is een pronkstuk dat de juiste belichting en setting nodig heeft om een echte blikvanger in een ruimte te zijn. Daarom is interieuradvies vaak gewenst. Soms kunnen kleine details in het interieur een groot verschil maken. Het kan bijvoorbeeld prachtig zijn wanneer jouw decoratie in bijpassende kleurtonen is opgesteld met een statement schilderij.

Om dit doel te bereiken, werk ik samen met geselecteerde interieurspecialisten die jou advies kunnen geven. Of je nu vragen hebt over de styling van een wand, een kamer of je hele woning, wij kunnen je hierbij van dienst zijn. Informeer naar de prijzen en mogelijkheden door een e-mail te sturen naar: hello@marjoleinpoels.com.

WAT ZIJN DE BETAALTERMIJNEN?

Je ontvangt een persoonlijke offerte op basis van de grootte, het materiaalgebruik en het detailwerk van jouw schilderij. Wanneer je de offerte accepteert, ontvang je een factuur om een aanbetaling van 50% per bankoverschrijving te voldoen. Jouw plaats op de wachtlijst is pas zeker na ontvangst van deze aanbetaling. Zodra het schilderij klaar is, ontvang je een factuur voor de laatste betaling van 50%. Betalingen dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan.

HOE LANG GAAT MIJN SCHILDERIJ MEE?

Een kunstwerk is een investering die je tientallen jaren kan koesteren. Ik gebruik alleen de beste materialen die beschikbaar zijn om er zeker van te zijn dat jouw schilderij de hoogste kwaliteit heeft. Ook ontvang je een certificaat van echtheid in een exclusieve bewaarmap, waarmee je de authenticiteit van het kunstwerk kunt aantonen. Tevens ontvang je een onderhoudshandleiding over hoe je het schilderij het beste kunt onderhouden.

WAT IS HET BESTE FORMAAT?

Het bepalen van de juiste maat voor een schilderij in opdracht is een belangrijke beslissing. Ik maak ieder schilderij met de hand op maat dus letterlijk ieder gewenst formaat is mogelijk, zodat het goed bij jouw interieur past. De schilderijen in opdracht zijn “statement pieces” die opvallend aanwezig zijn in het interieur. Een schilderij in opdracht kan ik maken vanaf een minimale afmeting van 80×100 cm en kunnen oplopen tot 2 meter hoog.

Hieronder vind je voorbeelden van formaten die vaak de voorkeur hebben van mijn klanten.

Schilderij in opdracht kennismakingsgesprek

ONTMOET MARJOLEIN

Het creëren van een schilderij in opdracht voor iemand om van te bewonderen, te koesteren, en voor generaties in de familie te houden is een ontzettende eer. Ik vind het geweldig om je te ontmoeten en naar je verhaal te luisteren, zodat ik het schilderij kan afstemmen op wat bij jou past.

Om het creatieve proces te laten stromen, is het belangrijk dat er een match is tussen de kunstenares en klant. Daarom bied ik een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek kunnen we alle mogelijkheden bespreken.