ARTIST STATEMENT

Zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door de levensverhalen van vrouwen uit verschillende culturen over de hele wereld. Tijdens mijn werk als deskundige op het gebied van gezondheid en rechten van vrouwen, kom ik de meest bijzondere levensverhalen tegen. Deze verhalen inspireren mij tot het schilderen van vrouwenportretten als eerbetoon aan female empowerment en vrouwelijke schoonheid. Het is mijn missie om met mijn kunstwerken kleur en betekenis te geven aan interieurs.

Mijn stijl kenmerkt zich door een impastotechniek. Ik gebruik paletmessen om een interessant patroon van kleine afzonderlijke kleurvlakken te creëren, die samen een bijzonder portret vormen. Mijn paletmes schilderijen zijn verrijkt met textuur en vloeiende kleurpatronen. Van dichtbij gezien zijn mijn kunstwerken zeer abstract, maar van een afstand zijn ze opmerkelijk realistisch.

Mijn favoriete werken zijn vrouwenportretten. Ik geloof dat elke vrouw krachtig en mooi van nature is en dat deze schoonheid een eerbetoon verdient. Daarom zijn mijn paletmes schilderijen opvallend, uitbundig en luxueus. De details van mijn schilderijen zijn gemaakt van bladgoud om de glamour te symboliseren die elke vrouw – ongeacht haar afkomst – in haar leven verdient.

Waarom maak ik pALETMES schilderijen van vrouwen?

Bekijk hieronder de video en ontdek het verhaal achter mijn schilderijen…

 

BIOGRAFIE

Marjolein werd in 1986 in Nederland geboren en opgevoed door ouders die haar aanmoedigden om een onafhankelijke vrouw te worden. Toen ze opgroeide, hield Marjolein ervan om te tekenen en mooie dingen te maken. Als tiener was Marjolein al feministisch. Ze las letterlijk ieder boek dat ze kon vinden over het leven van vrouwen over de hele wereld. In haar vrije tijd filosofeerde ze vele uren over de vraag waarom het zo veel uitmaakt waar ter wereld je geboren wordt, vooral als vrouw.

Marjolein besloot om zich tijdens haar studie verder op de gezondheid en rechten van vrouwen te richten. Marjolein heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit, waar ze haar bachelor in Politicologie (2008) en Gezondheidswetenschappen (2009) behaalde en vervolgens ook haar Master in International Public Health (2010).

Als jonge twintiger verhuisde Marjolein voor twee jaar naar Suriname, waar ze werkte ze voor Stichting Lobi (een organisatie voor vrouwenzorg) en het United Nations Population Fund (UNFPA). Toen Marjolein weer in Nederland kwam wonen, solliciteerde ze met succes bij het Ministerie van VWS. In de jaren die volgden, werkte ze aan beleid rondom abortus, seksuele gezondheid en ethische vraagstukken bij zwangerschap en geboorte. Marjolein werkte onder andere voor de gemeente Amsterdam aan het mensenhandel- en prostitutiebeleid van de stad en bereidde de oprichting voor van een centrum voor slachtoffers van seksueel geweld. In 2017 promoveerde Marjolein in de verloskunde. Tegenwoordig heeft Marjolein haar eigen onderzoeks- en adviesbureau (Female Stories) en werkt ze voor verschillende instellingen als deskundige gespecialiseerd in seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRHR) van vrouwen.

Naast haar werk als adviseur is Marjolein het liefste bezig met haar kunst. Het creëren van bijzondere paletmes schilderijen geeft haar ontzettend veel plezier en vormt een uitlaadklep. In haar kunst kan zij al haar inspiratie kwijt. Samen met haar echtgenoot en hun drie prachtige kinderen woont Marjolein op IJburg in Amsterdam.

FOLLOW MY ART JOURNEY ON INSTAGRAM