* VRAAG EEN PROEFPAKKET AAN! (OP=OP) *

BIJZONDERE KUNST

BEKIJK DE COLLECTIE →

Vandaag mocht ik een kunstles geven aan groep 4 van basisschool “de Willibrord”. Het thema op school is “kunst” en de kinderen hebben de afgelopen weken al van alles geleerd over klassieke en moderne kunst. De kinderen wilden heel graag eens meekijken in mijn atelier. Dat leek mij een heel tof idee, dus zo geregeld zo gedaan.

Door alle covid maatregelen kon het helaas niet “live”, maar wel digitaal! Dus was ik supergroot te zien op het Digibord ☺️.

Na de rondleiding heb ik uitleg gegeven over alle materialen die ik gebruik. Ze waren het meest onder de indruk van het bladgoud dat ik gebruik. “Dat is toch niet echt goud?” Ze konden het eigenlijk niet geloven. Maar het is toch écht 22 karaat goud, op een heel dun belletje, zodat je het makkelijk kan toepassen. Wow… dat moest even inzinken.

Ook het feit dat ik paletmessen gebruik in plaats van kwasten vonden ze interessant. Een meisje wist heel slim aan de klas te vertellen dat Vincent van Gogh ook met paletmessen schilderde. Nou dat is pas een mooi compliment om met van Gogh vergeleken te worden 😍.

Het mooie van kinderen vind ik dat ze zo eerlijk zijn. Hun vragen zijn zo recht door zee. “Wat is het lelijkste schilderij dat je ooit hebt gemaakt?” en “Waarom zijn schilderijen zo duur?”. Vragen die een volwassene niet zo snel zou stellen. Maar hoe puur en oprecht kinderen wel zijn.

Het was een groot succes, misschien volgend jaar weer?

Handtekening Marjolein Poels - With love