Creëer een exclusief interieur met een échte kunstposter!

door | 24 dec 2021 | Blog

Niets is zo persoonlijk als je eigen woning. Het is de weerspiegeling van je persoonlijkheid. Uitbundig, ingetogen, modern of juist klassiek; ieder mens is anders. Wil je een exclusief interieur creëren, dat echt bij jou past? We denken dan vaak aan rijke stoffen en warme kleuren, maar wist je dat een kunstposter jouw interieur pas echt uniek maakt? In deze blog vertel ik je er alles over.

Een echte kunstposter in plaats van massaproductie

Wanneer je een exclusieve touch aan je interieur wil geven, kies je voor een échte kunstposter in plaats van massaproductie. Fine Art Prints zijn een stijlvolle aanvulling op jouw interieurinrichting tegen een betaalbare prijs, maar geven je wel de garantie dat je de poster niet in elk woonblad of in woonprogramma op tv tegenkomt.

De voordelen van een echte kunstposter

Maar waarom kies je voor een echte kunstposter, in plaats van massaproductie? Echte kunstposters koop je niet bij de grote woonwarenhuizen en vind je niet snel terug in de gemiddelde Nederlandse woning. Maar er is meer waardoor je zeker weet dat het exclusief is!

De voordelen van een echte kunstposter:

  • Beperkte oplage en genummerd.
  • Persoonlijk gesigneerd door de kunstenaar.
  • Niet iedereen heeft het; het is dus exclusief.
  • De prints zijn duurzaam geproduceerd.
  • De Fine Art Print is gecertificeerd op Hanhemühle papier.

Daarnaast is een kunstposter toegankelijker qua prijs dan een origineel kunstwerk én is er keuze uit verschillende opties qua formaat en afwerking. Zo kun je jouw interieur dus verrijken met kunst en een authentiek karakter geven, zonder dat je daarvoor een heel groot budget nodig hebt.

 

Kleurrijke kunstprint Enya door Marjolein Poels

 

 

Hoe kies je de juiste kunstposter?

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste poster met kunst, is dat je de kunst mooi vindt en er blij van wordt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de kleur van de kunst af te stemmen op de kleur van je interieur. Wil je dat de kunst poster rustig oogt en in je interieur blend? Kies dan een kunstposter met vergelijkbare kleuren, zodat je ton sur ton creëert. Ben je juist op zoek naar kunst die er uitspringt, opvalt en voor contrast zorgt? Ga dan voor een kleurrijke kunstposter in een groot formaat. In mijn shop kun je zelf de print en grootte bepalen, zodat je een kunstposter aanschaft die goed bij jou past.

Inlijsten van een kunstposter

Een echte kunstposter verdient natuurlijk ook een luxe lijst. Een fine art print in een goedkope lijst, is als champagne uit een plastic bekertje: het klopt gewoon niet. Een kunstposter zonder lijst is ook zonde, want je wil hem graag op een mooie manier presenteren. Daarom wil je dat de kunst poster is ingelijst. Ik bied de optie om de kunstposter in te lijsten achter museumglas, omdat dit niet weerspiegelt en de kleuren volledig tot zijn recht laat komen. Dit kan in combinatie met een bijzondere lijst, zoals barok of juist strak, afhankelijk van je interieur. Of zoek je iets heel anders? Het is ook mogelijk om een mooi zwevend 3D effect te creëren met een baklijst of mooi strak verlijmd op een aluminium dibondplaat. Kies vervolgens een mooie plek uit – als je dat nog niet gedaan hebt – om de kunstposter op te hangen.

Van al mijn unieke schilderijen maak ik posters. Ben je op zoek naar een originele manier om je woning te decoreren en wil je een kunst poster kopen? Bekijk dan mijn exclusieve prints.

Handtekening Marjolein Poels - With love